Gordijnen vrij laten hangen of over de grond laten slepen

Je hebt gordijnen op maat gekozen en wil nu je maten doorgeven, maar ga je voor vrij hangende gordijnen of laat je ze over de grond hangen? Vrij hangende gordijnen zijn gordijnen die iets boven de grond hangen en over de grond hangende gordijnen worden over de vloer gesleept. Dit zal iets zijn waar je niet snel over nadenkt. Maar het heeft een grote impact op de ruimte waar de gordijnen hangen.

Vrij hangende gordijnen

Deze optie wordt het meest gekozen. Doordat de gordijnen net iets boven de grond hangen kunnen ze vrij bewegen. Dit geeft een ruimtelijke uitstraling aan de kamer.

Als je je gordijnen vrij hangend wilt ophangen, dan is het belangrijk dat je de juiste afmetingen doorgeeft. Wanneer je opmeet vanaf de rails tot aan de grond, dan haal je 1,5 tot 2 cm van de hoogte af. Dit zorgt er voor dat ze netjes boven de grond komen te hangen.

Over de grond hangende gordijnen

Je kunt er ook voor kiezen om je gordijnen over de grond  te laten hangen. Dit kan zorgen voor meer sfeer en doordat er geen spleet aan de onderkant van het gordijn zit, zorgt deze manier van ophangen voor complete verduistering van de ruimte. Let wel op dat de gordijnen sneller kunnen slijten wanneer ze over de grond hangen.

Bij het opmeten van gordijnen die over de vloer hangen, is het belangrijk dat je ongeveer 5 cm optelt bij de gemeten maat van rails tot vloer.

Natuurlijke look met luxe uitstraling: linnen gordijnen

Als je raamdecoratie zoekt met een natuurlijke uitstraling en natuurlijk licht, dan kom je snel uit bij  linnen gordijnen. Linnen stof is van hoge kwaliteit en het geeft je woning een luxe uitstraling. Waar het verkleuren van raamdecoratie meestal iets negatiefs is, is dit bij linnen juist de charme. Linnen is een natuurlijke stof die juist mooier wordt naarmate er meer zonlicht doorheen gekomen is. Linnen gordijnen koop je voor een mooie prijs bij ilumio.

 

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Outlethomedezign.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart